2022.05.19 05:47 – (Marsbook Kiadó)

Buborékember

A könyv megvásárolható:

[A Marbook Kiadó webshopjában]

A történetről dióhéjban

Kristóf Ilona és négytagú csapata internetes szélhámosokra, veszélyes virtuális károkozókra és pszichopatákra vadásznak. Rejtőzködő megbízójuk anyagi támogatása mellett feladatuk ezen veszélyes elemek internetes térből való eltávolítása és kiiktatása. A nyomozati munka során képbe kerülő Éjsötét Kiadó munkatársaival kommunikálva egyre mélyebb bugyrait ismerik meg az önimádat végzetes poklának, miközben puszta fizikai létük is veszélybe kerül. Vajon sikerül az eszközökben nem válogató ellenfelet legyőzniük? Minden képességüket latba vetve is kétesélyes a játszma még akkor is, ha ők maguk sem finnyáskodnak a módszereiket illetően.

Az ötletről

A történet alapjául szolgáló emberek, események és helyzetek akár a valóságban is létezhetnének, hiszen legtöbbünk sajnos ismer manipulatív, nárcisztikus és/vagy pszichopata személyt (személyeket) még akkor is, ha nem tudjuk róla (róluk), hogy az (azok). A szerző állítása szerint élete során legalább négy alkalommal biztosan összefutott ilyen „teremtményekkel”, akik bárkin átgázolva, bárkit megalázva vagy földbe döngölve próbáltak eljutni egy olyan szintre, amelyre valójában sohasem voltak hivatva. A gimnáziumi éveiben osztálytársa, majd később az egyik konkurens vállalkozás vezetőjének képében ugrott elé ez a kreatúra, de találkozott vele túravezetői éveiben is, illetve pár éve, amikor publikálni kezdte az írásait. Mind a négy alkalommal felvette vele a harcot, beleszállt a küzdelembe, és reméli, hogy mindig olyanná lehetett számára, mint Ördögnek a tömjénfüst vagy rosszindulatú károkozónak a karma.

A „Buborékember” alakját ezekből a torz identitású lényekből gyúrta egybe egy furcsa kimérává – embertestű, démon lelkű, megkeseredett és ostoba lénnyé –, csakúgy, ahogy az ellene harcoló nyomozó- és végrehajtócsoport figurái is létező, beszélő és lélegző karakterekből lettek ötvözve, felépítve.

A történet természetesen így, ebben a formában sohasem történt meg. A felhasznált források nagy részét a szabad internet legmélyebb bugyraiból, publikálatlan magánlevelezésekből, a szerzővel megtörtént – néha hihetetlennek tűnő – esetekből gyűjtötte össze, és ezt egészítette ki a fantáziáját segítségül hívva.

A valódi világban mindig egyedül szállt szembe ezekkel a démonokkal, de szerencsére minden alkalommal akadtak olyan segítői, akik akár szaktudásukkal, akár biztatásukkal, vagy csak azzal, hogy vele együtt nevettek ezen nyomorultak próbálkozásain, segítettek. A történet főhőse, Ilona szerencsésebb alaphelyzetből indul, mint a szerző, hiszen egy konkrét csoporttal együttműködve vadászhatja le a gonoszokat. Az írónak – saját bevallása szerint – ez nem adatott meg. Ugyanakkor a történet főhősnőjének lényegesen veszélyesebb alakokkal gyűlik meg a baja, amit a szerző nem mondhat el magáról: bár sokan próbálták eltaposni, ellehetetleníteni kommunikációs trükkökkel vagy jogi lépésekkel, komoly baj szerencsére sohasem érte.

Reméljük, hogy a valóság és a mese ezen párhuzamai miatt minden kedves olvasónk talál majd olyan valós személyt – ismerőst, rokont, ellenlábast – akit behelyettesíthet a negatív figura, Bárány József helyére.

További részletekről – a könyv és a borító elkészítésének rövid történetéről, illetve további érdekességekről – okostelefon segítségével a könyv hátsó borítóján található QR-kódra kattintva informálódhat!

A könyvvel kapcsolatos kritikák az alábbi linkeken érhetők el:

Beleolvasás:

A könyv megvásárolható:

[A Marbook Kiadó webshopjában]

A témához kapcsolódó oldalak:
cikk_buborekember